Jong talent in de schijnwerpers tijdens het Ziber Event

Nienke Flietstra wint Young Talent Award 2014

Op het Ziber Event in Amsterdam zijn op zaterdag 28 juni de Ziber Awards uitgereikt aan de vormgevers met de beste vormgeving voor Display, Webshop en Website. Daarnaast is Nienke Flietsra, student aan het Mediacollege Amsterdam, verkozen tot aanstormend talent en heeft de Young Talent Award 2014 gewonnen. Alle winnaars zijn verkozen door meer dan 200 professionele reclamebureaus. Het winnen van deze Award is dan ook een absolute waardering van collega vormgevers.

Als eerste Award werd tijdens het Ziber Event de Young Talent Award uitgereikt aan het aanstormend vormgevers talent van 2014. Meer dan 130 studenten van het Mediacollege hebben deelgenomen aan deze uitdaging en hebben allen gedurende 6 weken gewerkt aan een marketing project voor CJP (Cultureel Jongeren Pas). Als onderdeel hiervan hebben de studenten een Ziber Sitehand website gemaakt vanuit Photoshop. Deze website hebben de studenten gepresenteerd voor docenten van het Mediacollege en verschillende professionals uit het bedrijfsleven. Hieruit zijn de 10 beste Ziber websites verkozen en genomineerd voor de Young Talent Award 2014.

Marc Hartman, docent aan het Mediacollege, vertelde dat de muren van het Mediacollege aan het vervagen zijn en dat opleiden niet alleen meer plaatsvindt binnen de muren van de school. Babette van Ommen, afdelingsdirecteur vormgeving bij het Mediacollege, gaf aan dat het steeds belangrijker wordt om het bedrijfsleven te betrekken bij het onderwijs en school meer aansluiting te laten vinden in het bedrijfsleven. De samenwerking met Ziber (software voor vormgevers) is daar een mooi voorbeeld van.

En toen was het zover….. de genomineerde studenten, ouders, vrienden en familie waren aanwezig op het Ziber Event en er was een gezonde spanning voelbaar. In het bijzijn van ongeveer 130 professionele vormgevers uit het bedrijfsleven werden de jonge studenten op het podium gevraagd. Met een bos bloemen in de hand en de spanning voelbaar in de zaal werd bekend gemaakt dat het CJP met verwondering naar hun projecten had gekeken. Tamara Oppedijk, marketing manager bij CJP, bood als extra verrassing alle genomineerden een CJP pas aan.

Nienke Flietstra, tweedejaars vormgeving aan het Mediacollege Amsterdam, is de winnaar geworden van de Ziber Young Talent Award 2014 en won de bokaal en de cheque van 1.000 euro.


Meer info op ziberawards.nl (http://www.ziberawards.nl) en ziberevent.nl (http://www.ziberevent.nl)

Nienke Flietstra wint Young Talent Award 2014 - student Mediacollege Amsterdam Nienke Flietstra wint Young Talent Award 2014 - student Mediacollege Amsterdam
Ziber Young Talent 2104 in Het Parool! Nienke Flietstra gefeliciteerd. Ziber Young Talent 2104 in Het Parool! Nienke Flietstra gefeliciteerd.