Bij Santiago inspireren minder sterke schouders, sterke schouders

Nieuwe website en digital Sign oplossing dragen bij aan het uitdragen van het goede doel

Wanneer u een bezoek brengt aan de badplaats Egmond aan Zee, dan zou u ook een bezoek moeten brengen aan de bakkerij of lunchroom van Santiago! In de bakkerij en lunchroom werken mensen met én zonder verstandelijke beperking schouder aan schouder. Al deze medewerkers zijn goed opgeleid en sterk gemotiveerd. Samen zorgen zij voor gastvriendelijkheid en een ontspannen sfeer. Stichting Santiago is een initiatief van de heer Jan Ranzijn die in samenwerking met Free-D-Sign uit Warmenhuizen een nieuwe website heeft laten maken. Daarnaast is de lunchroom voorzien van meerdere SenseView digital sign schermen.

De oud eigenaar van Ranzijn tuin & dier, de heer Jan Ranzijn, is zich na zijn pensionering gaan bezig houden met liefdadigheidswerk. Eén van zijn projecten is de bakkerij en lunchroom van Santiago, welke gerund wordt door mensen met én zonder verstandelijke beperking.

Op school kan je van alles leren
In het vroege voorjaar van 2014 is Santiago een samenwerking met Esdege Reigersdaal gestart met het opleiden van jonge mensen met een verstandelijke beperking.

“De Santiago School in het voormalige VVV-kantoor van Egmond aan Zee aan de Voorstraat is nu niet actief als school in gebruik”, verteld Ger de Haas docent aan de Santiago School. “De leerlingen zijn allen overgegaan naar Santiago op het Pompplein. Daar vervolgen zij hun opleiding en passen in de dagelijkse praktijk al hun geleerde vaardigheden toe. Het lesprogramma bestaat uit een praktijk- en een theorie deel en wordt afgerond met het certificaat Gastvrijheid en Horecavaardigheden. De vaardigheden die de leerlingen tijdens de opleiding hebben geleerd worden door hen nu toegepast bij Santiago bakkerij & lunchroom in Egmond aan Zee. Hier is voor 16 minder sterke schouders een volwaardige werkplek”.

Free D-Sign nauw betrokken bij Santiago
Free D-Sign is nauw betrokken geweest bij de inrichting van de bakkerij en lunchroom. “Als Signbedrijf hebben wij alle buiten – en binnen reclame verzorgd” zegt Raymond Zutt, eigenaar van het bedrijf uit Warmenhuizen. “De heer Ranzijn ken ik al geruime tijd en ook voor het Santiago project heeft hij mij benaderd om de reclame te verzorgen. Deze keer ging dit verder dan alleen het pand voorzien van beletteringen. Sinds kort ben ik met Free D-Sign partner van Ziber en leveren wij naast reclame ook websites en de narrow casting oplossing SenseView. En omdat de heer Ranzijn graag één aanspreekpunt wilde hebben, mochten wij ook deze producten leveren. Ook voor Free D-Sign natuurlijk een prachtig project.”

Ziber Sitehand en SenseView
Speciaal voor de bakkerij en de lunchroom is er een Ziber Sitehand website gerealiseerd. Daarnaast zijn er diverse SenseView schermen geïnstalleerd in de lunchroom. Zowel website als SenseView zijn grafisch vormgegeven door Free D-Sign. En via het gebruiksvriendelijke onderhoudssysteem de MediaPublisher beheerd Santiago de website en schermen zelf!

Stichting Santiago een project met een goed doel! Lees er meer over op www.stichtingsantiago.nl (http://www.stichtingsantiago.nl)