Een succesvolle nieuwsbrief schrijven doe je zo!

Wanneer u een nieuwsbrief maakt is het natuurlijk belangrijk dat de ontvangers deze ook daadwerkelijk lezen. Maar hoe schrijft u nu een succesvolle nieuwsbrief? Wij hebben enkele tips voor u op een rijtje gezet om te gebruiken bij het maken van uw nieuwsbrief!

 

Tip 1. Bedenk een pakkende titel.

De titel is een van de belangrijkste onderdelen van uw nieuwsbrief. Zorg dat u een pakkende titel bedenkt welke de ontvanger triggert uw nieuwsbrief te openen.

 

Tip 2. Maak een uitnodigende intro.

Maak een korte intro welke het thema van uw nieuwsbrief alvast een beetje schetst. Zorg dat het een vlotte tekst is welke makkelijk leest.

 

Tip 3. Zorg voor een logische indeling.

Deel uw nieuwsbrief zo logisch mogelijk in: het belangrijkste nieuws eerst. Zo weet u zeker dat de ontvanger dit nieuws gelezen heeft!

 

Tip 4. Vang uw geïnteresseerden goed op.

Wanneer u bijvoorbeeld een product probeert te verkopen in uw nieuwsbrief met een call-to-action naar een pagina, is het belangrijk dat deze pagina de bezoeker goed opvangt. Zorg dus dat alle nodige informatie op deze pagina staat en de bezoeker direct een actie kan uitvoeren!

 

Tip 5. Gebruik mooie, ondersteunende afbeeldingen.

Om uw nieuwsbrief extra vorm te geven, is het aan te raden afbeeldingen in uw nieuwsbrief te plaatsen. Zorg echter wel dat deze afbeeldingen scherp zijn en te maken hebben met het thema. Onthoud: intern nieuws met leuke foto’s doen het altijd goed!

 

Tip 6. Stijl uw tekst met koppen.

U kunt met uw Ziber nieuwsbrief uw tekst stijlen met de koppen. Kies bijvoorbeeld voor de belangrijkste titels ‘kop 1’, voor deel titels ‘kop 2’ en de eerste alinea of intro ‘kop 3’. Dit leest voor de ontvanger makkelijker en geeft uw nieuwsbrief een mooie uitstraling.

 

Tip 7. Maak links naar uw pagina.

Zorg dat de lezer direct een actie kan uitvoeren vanuit uw nieuwsbrief door links te plaatsen naar betreffende pagina’s!

 

Tip 8. Zet uw footer slim in!

Met een Ziber nieuwsbrief kunt u uw footer gebruiken om een onderwerp of product te benadrukken mét een link naar de pagina. Bijvoorbeeld: ‘altijd op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen? Volg ons op YouTube! live.ziber.nl’.

 

Tip 9. Houd niet vast aan strikte dagen.

Wanneer u onvoldoende stof heeft tot een nieuwsbrief, laat deze dan zitten. Zorg dat uw nieuwsbrieven altijd inhoud hebben en sla anders liever een nieuwsbrief over. Zo voorkomt u dat u uw ontvangers uw nieuwsbrief niet meer interessant vinden en zij zich uitschrijven.

 

Extra tip: Denk om de AVG regelgeving!

Wanneer u een nieuwsbrief aanmeldformulier heeft op uw Ziber website, vergeet dan niet nadrukkelijk toestemming te vragen en een privacybeleid op te stellen op uw website!

 

Aan de slag met het maken van uw nieuwsbrief? Download hier onze tips: Een succesvolle nieuwsbrief schrijven doe je zo! (/content/6457/download/clnt/82899_Nieuwsbrief_tips.pdf)

Nieuwsbrief voor uw website aanvragen? Ga dan naar ziber.nl/nieuwsbrief (https://www.ziber.nl/pg-6457-7-100981/pagina/nieuwsbrief.html).